Skal dit soveværelse være mere end blot et opbevaringsrum?

Indretning af soveværelse med fotostat, (Herning) - CeeDesign

Indrøm det bare... Soveværelset har det med at blive det der rum, hvor man lige stiller det, der ikke er plads til andre steder.

Det kan være svært at undvære et rum til netop de ting man ikke har plads til andre steder. Og soveværelset, baggangen eller ekstraværelset er som oftest de rum det går ud over... Men tænk lige over det. Er soveværelset virkeligt stedet at fylde op med alt det man ikke ved hvor man ellers skal opbevare? For hvad skal et soveværelse egentligt bruges til? At sove i. Godt så.

'Når jeg alligevel kun skal opholde mig der, når jeg sover, så kan jeg lige så godt lige stille det her herind. Så ser vores gæster det heller ikke, for de kommer ikke i soveværelset."

"Jeg finder en anden plads til det i morgen."

Kender i den tanke? Som oftest flyver tiden bare afsted og 'det' flytter sig ligesom ikke rigtigt fra dit soveværelse igen, vel..? 

Men bare rolig, du er ikke alene om at have masser af gode intentioner, uden rigtigt at få gjort noget ved det. Og det stakkels soveværelse, som det går ud over, bliver stille og roligt lige så meget til et opbevaringsrum som et soveværelse.

Det er synd og skam, da soveværelset faktisk er en af de vigtigste rum i din bolig, på trods af at det tit bliver nedprioriteret. Var soveværelse f.eks. en af de første eller en af de sidste rum du fik indrettet færdigt, da du flyttede ind i dit hjem? En af de sidste, ikke? Måske er det slet ikke færdigindrettet endnu... 

Selv jeg, der er indretningsarkitekt, kan have tendens til fuldstændig samme tankegang. Det er altså helt naturligt og ret så normalt, at vi glemmer vigtigheden af vores soveværelse.

Men det ændre ikke på hvor vigtigt soveværelset er. Det skal prioriteres langt højere end det ofte bliver.

Og hvorfor så det? Jo, for har du nogensinde tænkt på hvad soveværelset egentligt skal bruges til? Blot at sove? Nej, soveværelset er det sted hvor man kan trække sig tilbage, føle sig tryg, lade op, få energi, slappe af etc.

Det er her vi skal passe på os selv, pleje os selv. Det glemme vi desværre alt for ofte, så det vil jeg bede dig om, at huske næste gang du går ind i dit soveværelse. Du vil højst sandsynligt straks kunne se dit soveværelse i et helt andet lys.... og måske endda blive fyldt med nye ideer til, at gøre dit soveværelse til et dejligt sted at leve, at lade, at pleje sig selv.

Herunder finder du 5 gode råd til hvordan man skaber et så vigtigt rum.

1. Ryd op

Start med at få ryddet op og ryddet ud. Står der ting i rummet, der ikke bliver brugt mindst én gang om året? Så ud med det. Er skabet fyldt til randen, så gælder samme princip. Der skal skabes luft og plads. Plads til de ting der er nødvendige, samt de ting der skaber den rette energifyldte stemning.

Ryd op og ryd ud i indretningen - CeeDesign

2. Tema/farver/stil

Hvad får dig til at kunne slappe af? Ferie? Så er det måske hotelværelse-stilen, du skal gå efter. Er det naturen? så ville det være en god ide at ‘bringe naturen indenfor. Det kan være i form af planter, tapet, sengetøj eller wallstickers med plante - eller dyremotiver. Det kan være naturlige farver etc. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Indretning af soveværelse med fotostat, (Herning) - CeeDesign

3. Opbevaringsløsninger

Sørg for gode opbevaringsmuligheder, i form af et godt stort, gerne indbygget skab eller et enkelt og smart tøjstativ.  Evt. en fin kommode. Kommoden kan du købe fra ny, men en ældre kvalitetskommode, kan også nemt genopfriskes med tapet, maling eller blot nye greb.

Indretning af ejerlejlighed i Gjellerup, Herning

4. Lysindfald

Hvad sover du bedst i? Total mørke eller må der gerne være lidt naturligt lys? Altså kort sagt, skal du have mørklægningsgardiner eller er det ok med lidt mere gennemsigtighed?  Jeg sover f.eks. bedst hvis der er lidt naturligt lysindfald. Hvis det bliver totalt mørklagt, har jeg svært ved at vågne om morgenen, da min søvn helst følger det naturlige lys.

Lysindfald i soveværelset - CeeDesign

5. Husk hyggen!

Brug tekstiler, da de skaber hygge og varme i indretningen. Indret med noget der inspirerer dig positivt. Det kan f.eks. være en plakat med citater, et maleri, en firnulig formet vase etc. Så er det noget af det sidste du ser inden du sover og noget af det første du ser når du står op. Jeg har f.eks. denne plakat hængende, som inspirerer mig både arbejdsmæssigt og i livet generelt.

Plakater i indretningen - CeeDesign

Og så husk lige til sidst: NYD DET! <3

De seneste indlæg på bloggen