Her er en kreativ ide, der kan laves af både store og små.

DIY dåser

Så er sommerferien så småt gået i gang og det indbyder jo til hyggelige sysler for hele familien. Her finder du en step-by-step instruktion i at lave sjove og personlige opbevaringsbøtter, som kan laves af både store og små. De kan bruges til mange forskellige ting, som fx. opbevaring af make-up, tusser, grydeskeer etc. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Måske en ide til at hygge sammen med børn eller børnebørn?

Here we go…

 

DIY dåser
DIY materiale dåser

Det du skal bruge er:

  • Gamle dåser hvor du har fjernet etiketten.
  • En kraftig papirtype – her er der brugt tapetrester.
  • Saks
  • Blyant
  • Lineal
  • Vævlim – der kan også bruges andre typer lim.
  • Pensel
  •  Spraylak

 

 

Jeg hyggede med at lave disse bøtter, sammen med mine to drenge på 7 og 8 år. De manglede opbevaring til deres skrivebord til tusser, blyanter etc.  De synes det var rigtigt fedt at få lov til at være med til at lave disse og selv bestemme hvordan de skulle se ud.

Jeg havde en gammel tapetbog med udgået tapeter fra et byggemarked i Aarhus. Vi gennemgik tapetbogen af flere omgange, hvor vi markerede de tapeter som drengene godt kunne lide og derefter kiggede de dem igennem igen og tog deres endelige valg.

Herefter skal der måles, streges op og klippes. Dette har jeg ingen præcise mål på, da disse konserves dåser findes i mange forskellige størrelse, så her må i selv i gang med målebåndet. 🙂 Men husk at lave papirstykket, så det kan nå rundt om dåsen og så lige lidt til, så vi har noget ‘at lukke med’ til sidst, når det skal limes på.

Nu kommer vi til noget af det sjove for børnene (og de voksne), for nu skal der leges med pensel og lim på ægte værkstedsmanér. Mine unger synes i hvert fald at det er sjovt at få lov til at komme med i mors værksted og være ligeglad med om man bliver grisset lidt til. Husk derfor at både i og eventuelle børn har ‘arbejdstøj’ på, hvis der skulle ske små uheld.

 

Pensel lim uden på dåsen. Helt ud til kanterne. Gerne i lidt tykt lag, så tapetet kommer til at klæbe godt fast. Sæt papiret ovenpå limen og ‘skub’ det på plads, så det følger kanterne på dåsen. Tør løbende overskydende lim væk.

Den sidste flap der er når du har sat papiret fast, skal til sidst også lige have en gang lim og derefter trykkes fast.

Lad limen tørre natten over og lim efter hvis nødvendigt næste dag.

DIY for børn
DIY for børn

 

Og her har vi så resultatet – plus lidt andre projekter. 😉