10 tips til din indretning

Retro Indretning - Herning

Brug planter i indretningen

Planter er ikke kun godt for indeklimaet, det er også med til at skabe hygge og liv i din indretning. Det gælder planter i alle afskygninger – Både krydderurter, diverse blomster, og grønne planter. Hvis man ikke har grønne fingre, kan det anbefales at anskaffe sig kaktusser eller andre sukkulente planter, da de ikke kræver syndeligt meget pasning og er lige til at gå til.

Planter i indretningen - CeeDesign

Skab hygge med textiler

Skab hygge med textiler i form af puder og plaider. Det giver varme til et rum at bruge textiler og det er en nem måde at pynte lidt på og gøre rummet mere hjemligt. Og vi kan jo nok også godt blive enige om at det er dejligt at have en pude til ryggen og et tæppe til at putte i.

Tekstiler i indretningen - CeeDesign

Brug gulvtæpper til afgrænsning

Brug tæpper til at afgrænse rummets forskellige funktioner. Det giver en mere overskuelig indretning og en naturlig overgang fra de forskellige funktioner, samt bringer varme ind i rummet. Dette gør sig især gældende i store rum.

Brug tæpper til at afgrænse og skabe rum i indretningen - CeeDesign

Sørg for god belysning

 En lampe er ikke blot en lampe og en pære er ikke blot en pære. Når du vælger belysning til et rum, så hav in mente hvilke funktioner rummet indeholder. Ikke nok med at en lampe gerne må være flot og passe til stilen i indretningen, skal den også være praktisk. I et køkken skal der for eksempel være god arbejdsbelysning – altså en nogenlunde kraftigt lys, der oplyser hele arbejdsområdet. Lampen skal ydermere gerne være let at rengøre, grundet mados m.m.

Lys og lamper i indretningen - CeeDesign

Gør hjemmet personligt

Et hjem bør reflektere dem der bor der. Det er ens base, hvor man skal kunne føle sig afslappet og hjemme. Gør derfor hjemmet til ‘dit eget’ ved for eksempel at bruge arvestykker, som har stor betydning for dig, i din indretning. Vær ikke bange for at ‘stikke ud fra mængden’. Hav de ting der betyder noget for dig i din indretning, også selvom det ikke følger tidens trends. Bland gerne nyt og gammelt, for at give rummet dybde.

Personlighed i indretningen - CeeDesign

Fremhæv dine yndlingsting

For at få de ting som virkeligt betyder noget for dig til at stå frem og gøre din indretning personlig, skal der nogle gange ryddes ud i andre ting, så de ting der afspejler dig mest, ikke drukner i andet nips. Lad de vigtigste ting tale for sig selv – gerne i små stilleben.

Husk hyggen i indretningen - CeeDesign

Udnyt dine vægge

I norden, især i Danmark, har vi som oftest hvide vægge, hvilket er nærmest uhørt i mange andre lande. Det er en skøn detalje, som ynder af danskhed. Dermed ikke sagt at alle vægge altid skal være hvide. Hvis du vil skabe dybde og liv i dit hjem, så dekorer en enkelt væg i rummet, med for eksempel tapet, maling, struktur etc. Du vil blive overrasket hvor stor en effekt det har og hvor levende og spændende din indretning pludselig bliver.

Brug dine vægge - CeeDesign

Tilpas de ting, der ikke passer ind

Har du arvestykker eller andre ting der bare ikke passer ind i din indretning mere og som måske af den grund slet ikke står fremme, kan du nemt og for få penge opdatere de forskellige ting. En kommode kan for eksempel få en klat maling og nogle nye greb, i lige den farve og stil der passer til dig. Det kræver ikke andet end lidt knofedt og det gør en verden til forskel. Så vær ikke bange for at sætte dit præg på tingene, for det bliver de bestemt ikke mindre værd af.

Malet skænk med blondeeffekt. DIY / Redesign / Upcycling fra CeeDesign

Fremhæv det, som andre gemmer

Har du for eksempel rør eller et elskab, der er meget synligt i indretningen, kan det virke som en torn i øjet, når man står over for at indrette sit hjem. Hvis ikke det er muligt at dække det af, så gå i stedet i den fuldstændig modsatte retning og brug det helt bevidst i indretningen i stedet. Rør kan for eksempel males i en stærk farve, så de står frem som en form for kunstværk i indretningen. Lad vær med  at prøve at gemme noget, der ikke kan gemmes. Det bliver aldrig et godt resultat. Se i stedet udfordringerne som muligheder til at gøre din indretning mere unik.

Fremhæv de detaljer som andre gemmer væk. CeeDesign

Husk hyggen!

Find stearinlysene frem, hav vaser med friske blomsterbuketter eller brug hvad du har en haven eller i naturen omkring dig. Gå en tur og find for eksempel grene, der gør sig super godt i både alm. vaser og gulvvaser.

Hygge i med sterinlys i indretningen - CeeDesign

2 Replies to “10 tips til din indretning”

  1. lindhardt Hansen siger:

    Du er fantastisk kreativ kan se mange muligheder i den stil

    1. Tusind tak. 🙂

Lukket for kommentarer.